Årets hund fullkombinert

Norsk Münsterländerklubbs vandrepokal er delt ut og det ble vorstehhund, korthåret, Lilly, som ble den beste fullkombinerte fuglehunden.

Tekst: Eva Kulstadvik

Norsk Münsterländerklubb er opptatt av at fuglehunder skal fungere godt både før etter skuddet og for å være med å øke fokus på fullkombinertprøver satte styret i NMLK opp en vandrepokal i 2015. Pokalen er en tinnpokal som tildeles beste fullkombinerthund gjennom året uavhengig av rase i gruppe 7. Fullkombinertpokalen er en vandrepremie som må vinnes av samme eier tre ganger for å vinnes til odel og eie. Hunden med høyeste poengsum vinner. Statuetter finnes på hjemmesiden til NMLK. Vinner får i tillegg et tinnkrus til odel og eie som et bevis på at de har fått et napp i vandrepokalen

Tidligere vinnere som har et napp i pokalen er:

2015 SV Gallokåsen’s K-Lita til Lars Kristoffersen med 5 poeng.

2016 KV Sør Holleias Btf Jazz til Anders Simensrud med 10 poeng.

I 2017 var det mange premierte på fullkombinertprøver noe som er veldig gledelig. Det ble totalt 15 premierte hunder hvorav 4 førstepremier, 6 andrepremier og 5 tredjepremier. Det var to hunder med like mange poeng. KV Lilly med 1. og 3. AK fullkombinert og IS Joy med 2. AK og 2 x 3. AK fullkombinert og det ble avgjort ved at hunden med høyeste premie vant.

Det var KV Huldemyras Aan Lilly DeLuxe NO41494/13 til Solveig Strøm og Kim Aaknes som gikk av med seieren og fikk et napp i pokalen med 7 poeng. De ble bedt om å skrive noen ord om hunden sin og her er hva eierne har å si om N UCH N J(K)CH N JCH RL1 Huldremyras AAN Lilly DeLuxe;

Lilly er en hund av eget oppdrett og har vært en utrolig lettlært hund med sterkt konkurranseinstinkt, høy jaktlyst og meget god viltfinnerevne og som alltid gir 100 prosent i de oppgavene vi ber henne om. Lilly fikk tidlig 1. uk apport og 1. uk høyfjell. Rett før 2 års dagen stilte vi henne to helger på rad på høyfjell vinter, noe som resulterte i 1. uk den ene helga og 1. ak den andre helga. Lilly er premiert på de fleste underlag med blant annet 1. ak skog, 1. ak høyfjell høst og vinter, 1. vkm/ck og 2. vk finale m/ck. Hun fikk med sin 1. ak fullkombinert tittelen Norsk jaktchampion, et championat som henger svært høyt i Norge. Hun fikk dette championatet på 34 prøvestarter hvorav 13 premieringer.

En hund som presterer på fullkombinert er ikke bare en hund som presterer på en ordinær jaktprøve eller apportprøve, men en hund som er balansert nok i hodet til å prestere på høyt nivå i alle disipliner på en og samme dag. En slik hund er en drøm å jakte med da du vet at hunden alltid er fokusert på den oppgaven du gir den. Lilly skadet seg stygt i fjellet kun få dager etter at hun ble jaktchampion og måtte gå med gips ogbandasje i lang tid. Nå snart et år etter er hun på beina igjen og har nylig født et stort fint valpekull. Vi ser frem til å kunne jakte med denne flotte hunden igjen.

Norsk Münsterländerklubb gratulerer så mye til vinner og håper det blir stor deltagelse på fullkombinertprøver i år også.