Fellesutstillingen 2016

Cora-og-Igor

Lokkebergets Igor til Pål Thoresen både BIR og BIS2. BIM ble Bergtuns Cora og Ellen Bergli
Foto : Jan Gogstad Thorsen

Lørdag 30.04.2016 gikk årets fellesutstilling for fuglehunder av stabelen på Hvalstjern i Fetsund. Været ble som meldt: striregn fra tidlig morgen til seine ettermiddagen, men det brød ikke münsterfolket seg noe særlig om.

Vi delte i år ring med Breton og Gordonsetter, og var først ut i det våte været. I vår ring var det Münsterlanderklubben som hadde flest deltakere med totalt 24 påmeldte Kleinere og 3 Grossere. Artig at så mange trosset regnet og stilte av både nye og gamle medlemmer for å vise frem de flotte hundene og at vi er en aktiv klubb.

Blant Kleiner Münsterlander, ble Lokkebergets Igor til Pål Thoresen både BIR, Beste jaktpremierte hund på utstillingen og BIS2. BIM ble Bergtuns Cora og Ellen Bergli. BIR valp ble Rask til Morten Rones og BIM ble Dixie til Terje Leidland. Gratulerer!

Dommer for våre raser var Svein Nordang. Rune Tyvold var med som dommerelev på Grosser, og takket og bukket for at vi klarte å stille med nok hunder til at han fikk godkjent elevarbeid på rasen. (Han minnet for øvrig om at han har behov for 3 hunder til sitt aspirantarbeid og at han skal på Elverumsutstillingen i august). Av Grossere stilte Gro Anita Kjuul med Leonardo (Very Good), Eva stilte Ernst sin Danja og Elisabeth med Frick (Very Good).

Etter en hel dag på årets fellesutstilling, så man at bredden blandt handlerne var stor, med alt fra nybegynnere og til de mer profesjonelle, og hundepraten gikk livlig både innad i klubben og på tvers av raseklubbene. For de som ønsker å stille på flere utstillinger, vil det bli et lynkurs i handling og ringtrening på sommersamlingen på Dovre i juni. Da har utstillingsrådet bestilt sol :)

Elisabeth Westby
Utstillingsrådet NMLK

Rask

BIR valp ble Rask til Morten Rones
Foto : Jan Gogstad Thorsen