GENERELL BÅNDTVANG OVER I MORGEN 21.08.19

Generell båndtvang over i morgen 21.08.19

Men mange steder må hunden fremdeles holdes i bånd. Fra 21. august er det nemlig slutt på den generelle båndtvangen, men hva betyr det egentlig?

Generell båndtvang

Fra april til august er det en generell båndtvang for alle hunder i hele landet, det vil si at hunder skal holdes i bånd overalt, gjennom hele perioden. Men det ikke alle er klar over, er at båndtvangen ikke kommer fra hensynet til andre mennesker. Bakgrunnen for båndtvangen er nemlig å skjerme andre dyr. I Hundelovens paragraf 6 står det følgende: «I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.» Når den generelle båndtvangen opphører 21. august regner man med at dyr er inne fra sommerbeite, og at hunden ikke lenger er en trussel mot oppfostring av årets smårollinger.

Utvidet båndtvang

Det at den generelle båndtvangen opphører, vil imidlertid ikke si at det er fritt fram for hundeeiere å slippe hundene sine overalt. Alle kommuner kan gi forskrift om at hunder skal holdes i bånd dersom de mener at et område tilsier at hunder ikke bør gå løse. Dette kan variere veldig fra kommune til kommune, og bør sjekkes opp i den kommune man skal ferdes i. På denne linken fra Norsk Kennel Klub, kan man trykke seg inn på hver enkelt kommune og få opp det gjeldende reglementet.

Ha kontroll på hunden

Selv om den generelle båndtvangen nå er over, så har man likeframt et ansvar for hunden når man lovlig slipper den løs. Hundeloven sier at hunder bare kan være løse når de blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, eller er forsvarlig inngjerdet på et sted som ikke er åpent for allmenn ferdsel. Som hundeeier er man også ansvarlig for at hunden ikke bykser mot, hopper på, forfølger eller stiller seg i veien for folk som ikke godtar dette. Hvis hunden har for vane å gjøre dette, skal den bli holdt i bånd på steder som er åpne for allmenn ferdsel. I tillegg skal man, som hundeholder, være forsiktig der det er barn. Dette for å forebygge at barn har ubehagelig opplevelser med hund, som kan skremme de. Kilde: dinside.no      

SØK

Sidekart

Alle sider

STØRRE SKRIFT - WINDOWS

Bruk tastaturet - Hold nede ctrl kanppen samtidig som du klikker på + (pluss) knappen.

For å gjøre teksten mindre bruker du ctrl kanppen og – (minus) knappen

STØRRE SKRIFT - MAC

Bruk tastaturet - Hold nede CMD kanppen samtidig som du klikker på + (pluss) knappen.

For å gjøre teksten mindre bruker du cmd kanppen og – (minus) knappen