Klubbes gullmerke til Tor Suleng

Tor-og-Gullmerke

Tor Suleng fikk under årets vintersamling tildelt klubbens gullmerke.

Årets vintersamling arrangeres på Fagerhøy, Sør-Fron som forøvrig er Tor sin hjem kommune.

 

Tor Suleng

 • Tor er en aktiv kar, kan nevne stikkord i fleng; Jakt – Fluggufiske – Friluftsliv – Grisebonde – Løypekjører – Sauesanking – Hundetrening – Klubbarbeid både i HedOpp og NMLK – Jaktprøvedeltaker – Jaktprøvedommer – Hyttebygging osv osv.  Det kan vel til tider bli litt i overkant mye aktivitet, men uansett når man møter Tor har han et fantastisk godt humør og engasjement. Tor er trygg på seg selv og står for det han mener, samtidig som han er ydmyk, inkluderende og omgjengelig i sin væremåte. I tillegg til sitt fantastiske humør og engasjement så er han også en hundefaglig dyktig person.
 • Tor har tidligere hatt engelsk setter men det at han ønsket seg en hund som jaktet i samme kommune som seg selv samtidig som han fikk se en god kleiner münsterländer gjorde at A-Mira kom i hus i 2000. Mira er 16 år og er fortsatt sprek.
  I dag har Tor tre münsterländere og den fjerde er bestilt. Tor hadde ikke så store ambisjoner om jaktprøver, men for å promotere rasen stilte han Mira på jaktprøver og hun viste seg frem på en ypperlig måte. Å stille med münsterländer på høyfjell i Gudbrandsdalen den gangen han startet med Mira var ikke vanlig og det var mange som var skeptiske til rasen. Men Mira har vist at hun var fullt på høyde med andre raser som ble vist frem på jaktprøver og Mira har vært med å bryte barrierer for rasen – hun var første Münsterländer i Norge som fikk 1. AK på høyfjell. Hun var også første münsterländer som oppnådde VK-premie med 4. VK høyfjell. Tor og Mira har vært gode ambassadører for rasen. Selv om Tor bor ved fjellet og har oppnådd meget gode resultater der, er han opptatt av at münsteren er en god skogsfuglhund og at man ikke ødelegger denne egenskapen selv om man trener opp en god høyfjellshund. Både Mira og Lynna har hentet førstepremier på skogsfuglprøve i tillegg til 1. premie på høyfjell. Med Lynna har han oppnådd Norsk Utstillingschampion og Norsk Jakt Kombinert champion.
 • Tor er ingen stor oppdretter i form av å ha hatt mange valpekull, men har absolutt bidratt til å føre rasen fremover. Av de fire valpekullene han har hatt så har 7 av de totalt 22 valpene blitt jaktpremierte. Det er også mange jaktpremierte barnebarn etter Tor sine hunder.
 • I Norsk Münsterländerklubb har Tor hatt verv i avlsrådet i mange år og vært med på å utarbeide den avlsplanen som klubben bruker i dag. Tor har vært engasjert og interessert i avlsarbeidet og rasens utvikling og står gjerne opp for de meningene han har. I tillegg er han vært Distriktkontakt for Oppland og har bidratt på vintersamlinger, skaffet flotte terreng og vært med som instruktør og bidragsyter. Alltid med det samme gode humøret og engasjementet og delt av sin kunnskap om fuglehund
 • I tillegg til alt Tor driver på med så har han gjennomført utdannelse som jaktprøvedommer. Det er tidkrevende og man må være hundefaglig svært dyktig. Et av kravene for å starte på utdanningen er at man må ha ført egne hunder til premiering og ha erfaring fra VK. Det er imponerende at Tor har klart dette med sine egne münsterländere. Det er en krevende utdanning og dette har Tor gjennomført med stil i tillegg til alt det andre han driver med.
 • Tor har vel fortjent blitt tildelt Norsk Münsterländerklubb’s  hederstegn Gullmerke og fikk dette utdelt på Norsk Münsterländerklubb sin høyfjellsprøve på Fagerhøy 13. mars 2016. Under talen fikk han utdelt en ordsky med de ordene som beskriver han som person, samt en personlig jaktprøvekritikk.
JAKTPRØVEKRITIKK:

Tor viser oss et energisk engasjement og er en utmerket ambassadør for münsterländer. Stor arbeidskapasitet, fin fart og stil. Samarbeider utmerket i god kontakt med alle. Tor jobber meget bra både i dybde og bredde. Virker veldig erfaren. Senere finnes Tor i vakker stand og er komplett RIOS (Rolig I Opptreden og Samtale). Tor viser oss et meget høyt klassenivå og tildeles velfortjent Norsk Münsterländerklubbs hederstegn til særlig fortjente medlemmer – Gullmerke.

Norsk Münsterländerklubb gratulerer Tor Suleng med Gullmerke.

 

Fra før har disse fått tildelt Norsk Münsterländers gullmerke
 • Odvar Johansen
 • Tore Chr. Røed
 • Bjørn Larsen
 • Ove Myhre
 • Vidar Engeset
 • Line Ørmen
 • Birte Wold Myhre
 • Harald Bruflot
 • Eva Kulstadvik
 • Inger Johanne Kjorstad
 • Tor Suleng