NMLK’S sommersamling Dovre 10.-12. juni 2016

Oppdatert 25.05.2016 : Fristen for å melde seg på er nå utgått.
Oppdatert 20.04.2016 : Endret påmeldingsfrist fra 31.mai til 20.mai.

På vegne av NMLK er det en stor glede å ønske alle deltakere VELKOMMEN til årets sommer-samling på Toftemo, Dovre! http://www.toftemo.no/

Sommersamlingen 2016 legger opp til omtrent samme program som tidligere år:

 • Skyting, både instruksjon og konkurranse
  • Kontaktperson: Halvar Dreng
 • Uformell apportkonkurranse
  • Kontaktperson: Bjørn Larsen
 • Utstilling med stor-cert
  • Kontaktperson: Cathrine Berg-Mortensen
 • Natursti for barn i alle aldre
  • Kontaktperson: Miriam Eriksen
 • Geochashing
  • Kontaktperson: Miriam Eriksen

Hyggelig sosialt samvær med nye og gamle bekjentskaper som alle har minst én ting felles – nemlig de to fantastiske rasene våre!

Vi tenkte vi skulle bestille fint vær og gode temperaturer denne helgen, men regner med at Münsterländer-folket tåler det meste, så været får bli som det blir!

Vi skal klare å kose oss uansett! Det er mye som skjer i løpet av helgen, og vi håper det er noe for enhver smak J

Det vil være mulig å kjøpe mineralvann, øl og noe mat på lørdagen og søndagen. Det er derfor lurt å ta med seg kontanter.

Vi ønsker alle en trivelig helg med hund i fokus!

Velkommen!!

Spørsmål om arrangementet kan rettes til Bjørn-Roar Eriksen på mobil 99 55 19 46 eller e-post bjorn.r.eriksen@gmail.com

 

Program og invitasjon

Påmelding

Påmeldingsskjema lastes ned her.

Påmeldingsfrist: 20. MAI 2016 (må overholdes pga katalog og krittikkskjemaer produksjon)

Påmeldingsskjema sendes utstill@nmlk.no 

Påmeldingen er først gyldig når vi mottar kvittering på innbetalt beløp.

Kontonr 7877 08 82094

NB! MERK BETALING MED «DOVRE 2016», HUNDENSNAVN, REGNR,. EIERSNAVN OG TLF

Overnatting og veibeskrivelse:

Overnatting kan bookes hos Toftemo Turiststasjon, kontaktinformasjon og oversikt over ulike overnattingsmuligheter finner dere ved å følge linken: http://toftemo.no


 

Program sommersamling Dovre 10.-12.juni 2016

Fredag 10.juni:

Ankomst: Fredag kveld møtes vi ettersom folk ankommer Toftemo. Klubbens folk vil være til stede fra kl 1600 for å ta dere vel imot.

Om kvelden samles vi på campingen rundt bålet for hundeprat, mimring, sosialt samvær med nye og gamle bekjente. Vi får alle en flott mulighet til å utveksle erfaringer om våre felles interesser rundt hund og hundehold. Alle har noe å bidra med enten man er ‘fersk’ eller erfaren. Spørsmål og diskusjoner fører oss alltid framover i det vi driver med!

Ta med campingstoler, bord, grillmat og drikke. Vi har varme grillerJ

Lørdag 11.juni:

Leirdueskyting ca kl 0900:

Under de siste års samlinger har det vært bra deltagelse både i dame-, herre- og juniorklasse, og vi håper selvfølgelig på bra oppmøte i år også!  Dovre JFF stiller som hvert år, bane til disposisjon. Folk fra Dovre sammen med våre egne instruktører, hjelper oss med veiledning i riktig skyteteknikk for de som har meldt seg på. Etterpå blir det konkurranser og press-skyting i Dame- og Herre-klassen. Se opplysninger om nøyaktige skytetider og klokkeslett for mesterskap lenger ut i dette heftet.

Kjørebeskrivelse: Beregn 10-15 min. Fra Toftemo, ta E6 til venstre mot Dombås. Etter 10.2 km, ta av til venstre etter en bensinstasjon. NMLK-skilt er satt opp i veikanten i tillegg til skilt til skytebanen. Følg veien til du ser NMLK-skilt inn til høyre.

Ved skytebanen er det god plass til parkering og dette gir muligheter for de som ønsker å være publikum. Dovre JFF selger også kaffe og pølser på stedet.

Dessverre kan ikke trening med veiledning etteranmeldes pga allerede oppsatt tidsplan – men vi regner med at det blir nye sjanser på neste sommersamling J

Aktiviteter for barn ca kl 1100:

Ingunn i NMLK’s utstillingsråd har laget natursti for barn! Påmelding ved oppmøte ved sekreteriatet/teltet. Det er gratis å bli med og det blir premiering i aldersgruppen 4-9 år og 10-14 år. Premiene deles ut om kvelden J

Apport-konkuranse ca kl 1500:

Vi prøver oss også i år på en uhøytidelig søk-apportkonkurranse! Denne er lagt opp slik at den tilsvarer de forhold som man møter i en virkelig konkurranse. Apporten er dessuten obligatorisk på alle skogsfuglprøver, og hundene synes det er kjempe-moro! Klubbens egne erfarne instruktører vil forklare litt om hvordan man trener en god apportør, hva konkurransen går ut på og til slutt dømme hundene som er fordelt i unghund klasse og åpen klasse. Til slutt vil de beste hundene bli med i en finale-klasse for å kåre sommer-samlingens vinnere. Dette er moro og lærerikt enten man er deltaker eller publikum!

Oppmøte kl. 1500 på ‘apportarenaen’ som er på andre siden av elven, ca. 15 minutters gange fra campingen. Følg skilt og heng dere med J

Grillkveld ca. kl. 1900:

Vi har varme griller, og alle tar med seg det de selv ønsker av mat og drikke, bord og stoler, varme klær og tepper. Vi skal ha en ny, trivelig kveld med premieutdeling etter alle dagens aktiviteter samt stor utlodning med masse flotte premier!

Hvis det regner litt, har vi presenning. Hvis det regner mye, har vi også presenning. Hvis det styrt-regner har vi en mulighet for å trekke in, men vi satser på utelivet J

Lørdag eller ev søndag: Utstillingsteknikk:

Hvis det er ønske om et lite kurs i utstillingsteknikk, arrangerer vi det ‘på sparket’ enten lørdag kveld, eller søndag morgen. Vi tar kort for oss forberedelser til utstilling og visning av hund J

Søndag 12. juni:

Valpeshow og Utstilling kl. 1000:

I år har vi vært så heldige å få Hilde Kvithyll til å dømme på spesialutstillingen vår. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

Vi begynner med valpeshow, før vi går over på årets spesialutstilling med det store NKK-Cert’et.

Hvis noen kvalifiserer til å delta i avls- og/eller oppdretterklasse, må disse melde fra til sekretæriatet søndag morgen.

Til slutt arrangerer vi ‘Barn og hund konkurranse’. Dette er bare en morsom konkurranse der det er om å gjøre at barna får vist fram det beste i hundene sine – akkurat som på en ekte utstilling. Kanskje noen har noen triks å vise fram også? Premier til alle!

Påmelding til sekretariatet søndag morgenJ

 

Vi håper at alle som har tatt turen til Dovre, vil få en hyggelig sommer-samling!

Husk at vi alle har verdens beste hunder!