NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Historisk nyhet!

NJCH,NJ(K)CH Era Des Grandes Vorachyres ble sist helg
den første og eneste Grosser i Norge med tittelen Norsk Jakt Champion.

Era des Grandes Vorachyres
Era des Grandes Vorachyres

Tekst: Ernst Evensen

Etter valpekull i vår har ikke Era gått like bra som tidligere. Før i år har det blitt 2 Ak fullkombinert skog og 2 AK lavland, men på Holleiaprøven slo Era og Christian Bakke til med premien; 1 pr Ak m/ÆP. Dermed var også tittelen Norsk Jakt Champion i boks.

Eras tellende premieringer for å få jaktchampionatet er:

  •  1 AK skog m ÆP
  •  1 AK Høyfjell
  •  1 VK m CK NM-Skog Kvalifisering
  •  1 VK NM-Skog semi
  •  2 x 1 AK skog
  •  5×1 AK apport

 

Era er første og eneste Grosser Münsterländer i Norge som er premiert på skog, høyfjell og lavland. Hun er også Norges første og eneste Grosser Münsterländer som har fått 1. premie på felt både skog og høyfjell, samt første og eneste Grosser Münsterländer med 1. VK premiering. Hennes første start på felt var i Sverige der hun fikk prøvens beste poengsum i Uk. Det er ingen Grosser Münsterländer i Sverige som har fått så høy poengsum tidligere. Hun fikk den 28. mai 2012 tittelen Norsk Jakt (kombinert) Champion, og 10.11. 2013 tittelen Norsk Jakt Champion. Era er den eneste Grosser Münsterländer i Norge, Sverige og Danmark med 2 championattitler på jaktprøver.

Kritikken for denne prestasjonen:

Holleia 10.11.2013

Dommer: Paal Aasberg

Era jakter meget godt. Blir borte. Etter lang tid blåser fører inn hunden. Hun forsvinner ut samme vei. Finner henne ikke. Blåses inn på nytt. Det samme gjentar seg. Hun ender opp en kraftig markering. 50 m. videre Stilfull stand. Reiser villig rugde. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer prima. Fortsetter sitt flotte søk. Nytt perfekt og komplett fuglearbeid. En fantastisk hund jeg med den største glede tildeler en 1 pr Ak m/ ÆP

Slipptid 35+30= 65 Jaktlyst 5 Fart 5 Selvstendighet ib Søksbredde 4 Reviering 4

Samarbeid 4

Presisjon 4+4 Reising 5+5

Stand uten makker 1+1=2

SØK