NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Lederen har ordet

Hei alle Münstermedlemmer! Da går høsten mot slutten som er den tiden som vi er mest opptatt av. Dette er tiden vi skal ut med den firbeinte og fange mat til familien. Det er kanskje ikke slik lengre at jakt er noe man gjør for å overleve, men heller ser på det å jakte som en hobby, rekreasjon samt det å komme seg ut i naturen. Nå er det fortsatt viktig for artsforvaltingen at det jaktes, så det er ikke kun for hobby at man fortsatt bør bedrive jakt.

For egen del har dette vært min første høst med jakt og hund som jeg virkelig har gledet meg over. Det har vært mange fine turer for vår del, der vi har kost oss. Det har riktig nok ikke blitt så mye ut av det får vår del, men det er vel slik det er når man ikke har den erfaringen som kreves. Jeg er rimelig sikker på at jeg har klart å gjøre alle de nybegynnerfeilene som det er mulig å gjøre, men det tar vi med oss i erfaringbagasjen til neste år, da skal vi hamle opp med både tiur, og alle de andre artene som vi ikke fikk tak på i år.

VM Dos grande

Det er utrolig moro at vi hadde en Grosser Münsterländer med i VM for stående fuglehunder. Christian Bakke stilte med Era des Grandes Vorachyres. Era er 7 gammel og har gjort det utrolig bra i de prøvene hun har stilt opp på i år. Det er imponerende den prestasjonen de hadde under VM. Jeg vet at Christian legger ned et stort antall timer med trening for alle sine hunder.

På Holleia så jeg Christian i aksjon med alle sine fem hunder, og da skjønte jeg at denne mannen har et treningsopplegg som funker. Det var moro å se han i aksjon, veldig rolig, selv om han ikke er det på innsiden når det er konkurranse har han fortalt.

NMLK er utrolig stolt av den jobben Christian har gjort og at det er en Grosser er et kjempebonus.

Jaktperioden

zeldaNå er det ikke lenge før jaktsesongen er over for oss som jakter på fugler. Selv om jeg noen holder koken litt til. Det har vært en fin sesong for egen del og gleder meg til neste år allerede.

Har i den siste tiden reflektert litt over flere av de artiklene jeg har sett om at jakt er blitt en rikmannshobby. Det er uheldig om vi kommer i en situasjon der man ikke har anledning til å jakte på eksempel Rype på grunn av at det er en pengesterk gruppe som kjøper opp rettighetene til terreng.

Er fullt klar over at det er mulig å jakte uten å skyte hull i sparegrisen. Selv har jeg benyttet meg av dagskort på Inatur.no. Det er klart man ikke får de beste områdene, men jeg har kost meg med mange fine turer med Zelda og det er jo tross alt det som det handler om?

Jeg håper dere alle har fått flere fine turer sammen med venner og ikke minst den firbente bestevennen vår som vi har trent og lagt ned utrolig mange timer i sommer og høst. Skal en bedømme alle de fine bildene som har blitt lagt ut på Facebook er det flere som har hatt mange fine turer og samtidig fått noe til viltgryta.

Undersøkelsen

Vi har gjennomført en spørreundersøkelsen som bi publiserte på hjemmesiden vår. Vi fikk inn utrolig mange svar som jeg ønsker å benytte anledningen for å takke dere alle. Deres ærlige svar ga oss mange ahha opplevelser som vi virkelig trengte for å kunne forbedre tilbudet til dere som medlemmer. Vi hadde noen antagelser, men det kom inn flere tilbakemeldinger som vi rett å slett ikke hadde tenkt over.

Det som dere er opptatt av er at det er for lite aktiviteter for dere som bor nord for Sinsenkrysset. Det er en sak jeg som leder har tenkt mye over og hvordan vi kan løse, men som ikke er lett å så til. Her tror jeg vi må sammen finne løsninger på hvordan vi kan få dette til rent praktisk. Her vil jeg oppfordre dere alle til å komme med innspill på hvordan vi som klubb kan få til noen flere aktiviteter for dere i Nord. Jeg ser flere muligheter som vi kan se mer på sammen. En mulighet er at vi går i samarbeid med en annen raseklubb og arrangerer aktiviteter sammen med de. Det finnes sikkert flere muligheter, men det er som sagt viktig at dere kommer med innspill og forslag.

Når vi har aktiviteter, er dere opptatt av at det ikke oppstår klikker og på den måten er det noen som blir gående litt alene. Det er viktig å huske på at det er på aktivitetene man treffer de som man ikke har daglig kontakt med og ønsker å bruke tiden for å slå av en prat. Det er slik det skal være, men vi skal være opptatt av «se» de som er der. Som klubb skal vi være inkluderende og se den enkelte medlem. Dette føler jeg vi er veldig flinke til, men vi skal ta dette til oss og være oppmerksom på om det er noen som står alene på de forskjellige aktivitetene. Gå bort til de å inkluder de til dere.

Dere er opptatt av at aktivitetene også skal være for de som ikke er «proffe» for å bruke det ordet som er kommet inn. Dette er jeg veldig enig i, det er viktig at vi har en god fordeling når det gjelder nivå. Dette er ting vi tar med oss videre i planleggingen.

Jeg er veldig opptatt av det skal være høyt under «taket» når man kommer med sine meninger, men det forventes samtidig at det er konstruktiv, for det er da vi kommer frem til løsninger. Det skal være lett å ta kontakt med klubben, enten i form av tlf, hjemmeside eller på noen av de andre sosiale medier. Vi som klubb er helt avhengig av at dere kommer med tilbakemeldinger, da det er den eneste måten vi kan bli bedre på – for vi er her for dere.

Igjen tusen takk for deres ærlige tilbakemeldinger – dette gjør oss til bedre klubb.

Valg 2017

Det er ikke bare i USA valget nærmer seg, det gjør det også for vår del.  På nyåret skal vi velge nye representanter for NMLK sitt styre. I år skal det som alltid velges ny leder. Dette vervet er åpenbart viktig og jeg vil derfor benytte denne anledningen til oppmuntre dere til å reflektere litt over hvilken ledere dere vil ha og komme med forslag til leder på årsmøte.

Det er utrolig viktig at vi som klubb har ledere som brenner for klubben og med riktig kompetanse som gjør at det er en viss kontinuitet i klubbarbeidet med fokus på å dra klubben videre. Det er ikke nødvendig med mange års erfaring eller så mye kunnskap om rasen, da det er flere i styret som besitter denne kunnskapen, MEN du må være villig til å lære om rasen og ikke minst ha kompetanse på organisasjonsarbeid. Det å drive frem saker, delegere oppgaver, og få utført oppgaver som bringer klubben sammen og fremover er helt sentralt for en leder – også i vår klubb.

Personlig har jeg sagt ja til et år til om jeg blir valgt, men jeg syns det er viktig at dere som medlemmer kommer med de dere tror vil gjøre en god jobb og fremme deres kandidat. Dette gjør at dere som medlemmer har valgt deres leder og ikke bare får en utdelt.

Aktiviteter

dk_treningsamlingNå er jo ikke året omme riktig enda, men jeg tillater med likevel å reflekter litt over året som har gått og med det ser at vi som klubb har hatt god aktivitet for våre medlemmer og det gleder med veldig. Jeg har vært med på de fleste aktivitetene og med det lært utrolig mye, både som person og selvutvikling. For egen del kan jeg si at jeg har lært mye om meg som person i dette med å trene hund.

Til de av dere som ikke har deltatt på våre aktiviteter vil jeg virkelig anbefale dere om å melde dere på. Se på aktivitetslisten for 2017 (ikke lagt ut enda) og blink dere ut noen aktiviteter – det vil dere ikke angre på.

Så vil jeg anbefale dere alle om å sette av 9.-11. juni, da er det den årlige sommerfesten som klubben har på Toftemo som ligger på Dovre. Her samles vi tre dager til ende med aktiviteter for hele familien. Fredag møtes vi på kvelden med noe grilling. Lørdag er det tidlig opp til skytebanen der det er skytetrening og litt senere på klubbkonkurranse. Damene stilte sterkt i år og gjorde det utrolig bra. Må jo også legge til at Mr Pål Berge ble slått av sin hustru.

Sett av helgen og bli med på en sammenkomst man ikke har sett maken til i en hundeklubb.

SØK