NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

NM skog 2022

Dreiebok finale 

Norgesmester The Boss med eier Rune Fossum
Norgesmester The Boss med eier Rune Fossum
Andreplass Toxic med eier Andreas Bjørn
Andreplass Toxic med eier Andreas Bjørn

 

 

 

 

 

 

 

Norsk Münsterländerklubb (NMLK) har i samarbeid med Steinkjer Jeger og Fiskerforening (SJFF) i helgen arrangert Norgesmesterskap for stående fuglehunder i skogsterreng (NM Skog 2022). Samtidig med NM så har SJFF arrangert ordinær skogsfuglprøve og fullkombinert prøve mot skog lørdag og søndag. Alle prøvene har funnet sted i skogene i Ogndal og Stod og sekretariatet var vært lokalisert på Nordheim Kurs og Konferansesenter

Det har deltatt 72 fuglehunder i årets NM fordelt på 10 forskjellige raser. Det har blitt observert skogsfugl i alle terrengene og det har vært mange fine fuglearbeider. Været har også vært på arrangørens side, men med frost om nettene.

Under kvalifiseringen på fredag så ble det sendt ut 12 partier med 6 hunder i hvert parti. I tillegg til dommerne i hvert parti så har det vært med en lokal kjentmann som kjenner de aktuelle terrengene og som har pekt ut områder hvor det er sannsynlig å finne fugl.

På lørdag i semifinalen ble det sendt ut 31 hunder fordelt på 6 partier.

Under finalen på søndag så ble det sendt ut 16 hunder i 3 partier. Da var det ikke fugl i de terrengene som finalepartiene skulle jakte i og vi hadde ingen fuglearbeider! Som et resultat av det så ble de seks beste hundene sendt ut i en Grand Finale i et nytt terreng. Her var det heldigvis litt fugl så vi fikk noen godkjente fuglearbeider og det var mulig å kåre en vinner og en andreplass.

Vinner av NM Skog 2022 ble NUCH NJ(K)CH Speldraget´s J-The Boss med eier/fører Rune Fossum.

Andreplassen gikk til Bjerkaasen´s BES Toxic med eier/fører Andreas Bjørn

Prøveledere Ernst Evensen (NMLK) og Live Kristine Kaasin (SJFF)
Prøveledere Ernst Evensen (NMLK) og Live Kristine Kaasin (SJFF)
Alle finaledeltagerne samlet før start
Dommere og kjentmenn samlet før start

SØK