NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Utstillingshelg

Våren har kommet, og utstillingssesongen er for alvor i gang! helgen har det vært utstillinger flere steder i landet, både lørdag og søndag.

Lørdag gikk Fellesutstillingen Hvaltjern av stabelen, med hele 18 Kleinere og 4 Grossere påmeldt. Fellesutstillingen er Norges største utstilling for stående fuglehunder, og er et samarbeid mellom alle fuglehundklubbene. Årets hovedarrangør var Norsk Engelsksetterklubb.

Det var god stemning rundt ringen, og det var mange som fikk prøvd seg i ringen for første gang. Fellesutstillingen er en kjempefin førstegangsutstilling, med lave skuldre og utrolig mange blide og hjelpsomme med-utstillere. Her møter man både gamle travere og førstegangs hundeeiere, og vi håper at alle som var tilstede i år har hatt en god opplevelse, uavhengig av resultatet!

Vår dommer for dagen var Jan Roger Sauge. Grosserne var først ut i ringen, og det ble stilt 3 hunder i juniorklasse og 1 i åpen klasse. Alle grosserne fikk med seg meget fine kritikker, og alle fire fikk Very Good!

Av de 18 påmeldte Kleinerne stilte 15 til start, og også her ble det delt ut mange fine kritikker! Det var fire hunder som endte opp med Excellent m/CK – to hannhunder og to tisper: Odin (eier Bjørn-Simon Jæger Ludvigsen), Vestra Fågelviks Grim (eier Ståle Kvebæk), Adele (eier Markus Sørby) og Lokkeberget’s Kleine Frida (eier Kristine Lia).

Til slutt var det Vestra Fågelviks Grim som trakk det lengste strået og ble best i rase, og best i motsatt kjønn ble Adele.

Lørdag arrangerte også Malvik JFF utstilling for stående fuglehunder, og dommer Rune Tyvold hadde fått i oppgave å dømme 4 Kleiner Münsterländere.

Her var det 1 hund som fikk Excellent m/ CK – Krokbekkens A-Tundra til Hans Ole Ingulfsvann. Hun stakk dermed av med tittelen best i rase og fikk CERT, og med handler Live Kristine Kaasin hevdet de seg godt i finaleringen og stakk av med 4. Best in show!

Krokbekkens A-Tundra med handler Live Kristine Kaasin.

Søndag var det også to utstillinger som gikk av stabelen, en i regi av Skien JFF og en i regi av Kongsvinger JFF.

På Telemarksutstillinga i Skien var det 7 Kleinere og 1 Grosser påmeldt, og de skulle dømmes av dommer Svein Nordang.

Junior- Grosseren Akilles med eier Hilde Risan fikk flott kritikk og premiegrad Excellent.
Også blant Kleinerne ble det delt ut supre kritikker, og ingen fikk lavere premiegrad enn Excellent! Blant disse var det flere hunder som også fikk CK: Rønhoffs Biggs (eier Erling Melsom), Lokkeberget’s Jaro (eier Sander Sørbye) og Vierhøgdas Kokos (eier Thorleif Schultzen).

Best i rase ble Lokkeberget’s Jaro og også han gjorde det bra i finaleringen og travet seg til en 4. best i gruppen!

Vierhøgdas Kokos ble beste jaktpremierte hannhund med CK, og stakk dermed av med sitt 2. og nest siste CERT!

Kongsvinger JFF avholdt søndag jakthundutstilling for hunder i gruppe 5, 6 og 7. Fuglehundene skulle dømmes av dommer Petter Steen, og av våre raser var det påmeldt en Grosser og tre Kleinere, hvorav to Kleinere møtte opp.

Her var det en Kleiner som fikk Excellent m/ CK, Lokkeberget’s Kleine Frida (eier Kristine Lia), som dermed også ble best i rase. Grosseren Ivrige Ragna Des Grandes Vorachyres fikk Excellent, og Jaktjycken’s Absolutt-Tico fikk en fin Very Good!

Lokkeberget’s Kleine Frida (eier Kristine Lia).

NMLK synes det er utrolig flott at så mange Münsterländere svinger seg i utstillingsringene, og vi ser frem til en innholdsrik utstillingssesong fremover.

Vi vil gratulere alle helgens vinnere med flotte resultater!

Hilsen Utstillingsrådet v/Kristine Lia

 

Bildekreditering
Fellesutstillingen Hvaltjern Bilde av Jaro: Ina Rønsholm Erichsen
Bilde av Kokos: Thorleif Schultzen
Bilde av Tundra: Hans Ole Ingulfsvann
Bilde av Frida: Kristine Lia

SØK