NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Apportprøve og treningsdag

VELKOMMEN TIL APPORTPRØVE MED TRENINGSDAG VED VAKRE MALUNGEN
NMLK inviterer tradisjonen tro til apporttrening lørdag 8. juli og prøve søndag 9. juli ved Malungtjernet i Stange allmenning.

Oppmøte begge dager kl. 09.00. på Tingplassen.

Deltakerliste finner du her.

Google koordinater for avkjøring fra veien til samlingen: 60°34’34.7″N 11°30’21.6″E

Dette er en fin måte å lære eller finpusse apportøvelsene lørdag for så å teste seg på prøven søndag. Er du nybegynner kan vi anbefale at du lærer hunden litt apport på forhånd, gjerne også å hente noe i vann.

På prøven og trening må deltakerne ha med egen fugl, fersk, frossen eller tørket i henhold til de nye reglene.
På vann er det i tillegg lov med dummy påført vinger. Det er ikke tillatt til å bruke nett rundt fugler, med unntak av vannapporten hvor det tillates på tørket fugl, fugler uten brystfileter og på dummy. Som slepefugl (i AK) anbefales det å bruke fersk eller opptint fugl. I prøveordningen er det ikke krav til at det benyttes samme art til å slepe sporet som det som legges på sporenden. Husk at du trenger to godkjente apporteringsobjekt både på spor og søkapporten i AK. I unghundklassen holder det med 1.

Det vil bli muligheter for å ta apportbevis for de som trenger dette.

Til apportbevis-prøven må deltakere selv ha med fugl til dette. Godkjent apportobjekt er fersk, frossen eller tørket fugl av en jaktbar art som gir premie på Norsk jaktprøve for stående fuglehunder. Det er for eksempel ikke tillatt med and eller due på apportbevisprøve.

Det vil være tilgang til et campingområde på jordet mellom veien og oppropsområdet fra fredag. Der er det ikke tilgang til strøm eller vann.Grillen fyres opp lørdag kveld ved samlingsplassen, så ta med litt mat og drikke for å treffe flere likesinnede. NB! Her er det grill- og bålforbudet som setter agendaen…

Velkommen til en hyggelig helg med ekvipasjer på alle nivåer!

Amund Lundqvist, telefon 95924866
e-post: jakt@nmlk.noTreningsdagen koster 250,- for medlemmer, og 400,- for ikkemedlemmer.
Nybegynnere, og medlemmer i NMLK vil bli prioritert.
Påmelding apportprøven søndag på NKK.no. Fristen er utløpt.
Prøven søndag er åpen for alle, men medlemmer av NMLK vil bli prioritert.
PS. Krav til sauerenhetsbevis er absolutt på allmenningens område. Det vil bli tatt stikkprøver og manglende sauebevis vil måtte avvises.

SØK