NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Ellen Hilde Bergli til minne

August 2022.

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Ellen gikk bort den 23. juli i år. Hun ville rundet 60 år senere i høst, men slik ble det altså ikke. Ellen var åpen om sykdommen og at det ikke fantes noen helbredende kur.

Ellen var tydelig på at hun ønsket å fylle fritiden med aktivitet og innhold som ga glede og mening. Münsterländer- miljøet i Norge er lite, og som klubb er NMLK helt avhengig av medlemmer som ønsker å være med på å dra lasset sammen. Ellen sine bidrag og hennes engasjement har gitt innhold, mening og glede til svært mange. Hun har satt varige spor i fuglehundmiljøet, langt utenfor NMLK sine rekker.

Ellen ble medlem i NMLK i 2007 da hun fikk sin første Kleiner Münsterländer. Etter at hun fikk sin andre KM, Bergtuns Cora i 2010, kom Ellen inn i klubbens styre for første gang. Senere hadde hun verv både i Utstillingsrådet (fra 2014) og i Avlsrådet Kleiner (fra 2018), og hun representerte disse i klubbens styre gjennom flere år. Ellen sa i et medlemsportrett i bladet Fuglehunden i 2016 at «Utfordringer for en liten klubb er å rekruttere folk inn forskjellige verv. Det være seg styret, DK og ha ansvar for arrangementer. Det er givende og gøy å bidra, så jeg oppfordrer alle der ute til å ta initiativ og bli med». Det er lett å gi råd og anbefalinger, men det kan ofte være vanskelig selv å etterleve i praksis. For Ellen var liv og lære i samsvar!

Treningen og samspillet med hundene ga Ellen et pusterom i hverdagen. Hun sa selv i portrettet at «jeg trener mange dager i uken, og hele året på jaktrelaterte aktiviteter. Er veldig glad i å være i naturen om det så er ettermiddager etter jobb eller i helgene.». Ellen oppnådde med Bergtuns Cora å få flere av de gjeveste hundesmykkene som vi fuglehundeiere bare kan drømme om – N UCH, N SE JCH og hun ble NORDV-14. Cora var den gang den 4. kleiner münsterländeren som oppnådde å bli N JCH.

Ellen og Sverre etablerte Ospekollens kennel. Ingen blir fornærmet om vi sier at Ellen var drivkraften. Det var hun som saumfarte og leste seg opp på mulige avlshunder i Norge, Sverige og Danmark som kunne være med på å skape framgang i rasen. Dette har gitt mange flotte, dresserbare og vel fungerende jakthunder. Ospekollens N JCH, N UCH, N J(K)CH B-Frøya, som er datter av Cora, er per i dag den 6. KM som gjennom tidene har oppnådd å bli norsk jaktchampion.

Alle hundene til Ellen og Sverre er blitt jaktpremierte på fuglehundprøve og de er premiert på øverste nivå i disiplinen apport. I bladet Fuglehunden nr. 5 2014 stod det i en overskrift at «Damene ruler på apporttoppen». Ellen var definitivt en av disse damene og hun ble værende i toppen gjennom hele sin aktive karriere med hund.

Ellen tenkte ikke bare på egne hunder og egne interesser. Hun delte gledelig sine erfaringer. Ellen og Sverre inviterte til treningssamlinger for fuglehunder hjemme på gården i Averøyveien. Det var en glede og svært lærerikt å få lov å være med og ta del i disse treningene sammen med likesinnede.

Det er med stort vemod vi må innse at alltid like hyggelige og blide Ellen er gått bort. Men de positive minnene tar vi med oss. Takk for dine store bidrag, Ellen, til NMLK og til fuglehundmiljøet generelt. Du vil for alltid bli husket og savnet.

Våre tanker går til Sverre og den nærmeste familien.

På vegne av styret i NMLK

Harald Bruflot

SØK