NORSK MÜNSTERLÄNDERKLUBB siden 1972

Medlemsportrett : Martin Degen

Navn: Martin Degen
Hund: Donna
Medlem siden: 2016
Meritter: Fin første jakthøst med en god del felte fugl for unghunden ☺

Månedens portrett

Hvorfor Münsterländer?

Vi har en irsk setter fra før, men på jaktturer gikk han alt for langt ut, særlig i skogen; og det er der jeg jakte mest. Da kona tok jaktprøve hadde en av instruktørene en Münsterländer. Hun ble så imponert over rassene med en gang, særdeles størrelse og viljen til konstant kontakt med eieren. Etter vi vurderte å skaffe oss en hund til (i tillegg til irsk setteren), var beslutningen snart truffet og da ble det Donna!

Hvilke er ditt beste jaktminne med din hund og hvorfor?

Som første fugl for Donna skjøt jeg en tiur i September i fjor og det var veldig artig å se at trening og forberedelse, om i huset, hagen, ellers på kurs betalte seg!

Hva er målet ditt med hunden din?

Jeg ønsker å ha en familiehund som er først og fremst en jaktkompis. Ut over det er det gøy å utfordre hunden sin, så stille på forskjellige prøver innen jakt og apport. Målet må da vel være å få premiering på apport og jakt.

Hvor mye trener du i uken?

Daglig et par minutter på «grunn-kommadone» (sitt, kom og bli) samt et par ganger i uken med litt mer spesifikke øvelser som apport

Hvilken hagletype har du?

Fausti DEA SL 12/76

Hva og hvordan trener du med hunden utenom jakta?

Mye grunndressur, lydighet og apportøvelser. Det er en del aktiviteter i mitt nærområde, også fra andre fuglehundklubbene som jeg henger meg på

Hva bruker du munsteren til?

Fuglejakt og turkompis (☺)

Hvilke aktiviteter deltar du på i ditt distrikt?

Apporttrening og generell grunndressur

Hvilke aktiviteter savner du?

Organisert trening på fugl over sommeren

Deltar du på klubbens samlinger. Hvorfor / hvorfor ikke?

Jeg har deltatt og vil fortsatt med å delta. Syns det er veldig trivelige folk man treffer. Ut over det kan man diskutere og lære en god del om rasen, erfaringer og hvordan andre trener.

NMLK er en ganske liten klubb, Er det noe du kunne tenkt deg klubben kunne gjøre for å favne flere?

Jeg tror man må se mulighetene under dagens begrensninger. Det er riktig at NMLK er en liten klubb og da må det prioriteres på grunn av ressursene som finnes. Hvert enkelt har anledning i sitt nærmiljø til å promotere NMLK. Det er ofte at jeg bli spurt om hunden jeg har, hva det er, at den er lydig (!), oppmerksom, osv. Da er det ganske enkelt så si noen varme ord om NMLK og den innsatts som bli gjort der.

Hvilke medlem kunne du tenke deg å høre mere om?

Syns det er fint å få en blandet oversikt, altså fra erfarne hundefolk og samtidig også fra dem så har ikke kommet så langt i sin trening.

Hva ville du endret om du var leder av NMLK?

Prøv å få en enda tettere samarbeid med andre fuglehundklubber. Så en enda bedre tilbud til de lokale treningene og erfaringsutveksling der hvor det er mulig.

SØK